Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Velikonoce - teplé pokrmy - články v této kategorii:

Vejce s nudlemi a sýrem

Vejce s nudlemi a sýrem   Suroviny: 6 vajec 20 dkg vařených nudlí 5 dkg másla půl cibule sůl 2 lžíce smetany 5 dkg sýra Postup: 1.   Nudle uvaříme v osolené vodě, odcedíme, trochu pomastíme a necháme znovu prohřát. Na másle zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme rozšlehaná vejce a než ztuhnou, přilijeme trochu smetany. Nudle polijeme vejci a posypeme hustě strouhaným sýrem.     …
0 komentářů

Zapečená vejce s nudlemi

Zapečená vejce s nudlemi   Suroviny: 4 vejce 10 dkg šunky půl šálku kyselé smetany půl lžičky strouhané housky 20 dkg nudlí Postup: 1.   Z uvařených vajíček, rozkrojených podél na půlky, vybereme žloutky, které utřeme s kyselou smetanou a smícháme s jemně nakrájenou šunkou a strouhankou. Vytvoříme kuličky, které dáme znova do důlku. Zbytek nádivky dáme na dno malého pekáčku, navrch naklademe půlky vajec, pokropíme máslem a zapečeme. Zvlášť…
0 komentářů

Vaječná omeleta s brambory a šunkou

Vaječná omeleta s brambory a šunkou   Suroviny: 6 vajec 3 lžíce vody sůl 5 dkg másla 10 dkg šunky 20 dkg vařených brambor zelená petržel půl cibule Postup: 1.   Vařené brambory nakrájíme na kostičky a osmažíme na cibuli a másle. Přidáme jemně posekanou šunku nebo salám, a vše zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci. Jak omeleta tuhne, posypeme povrch jemně nasekanou petrželkou.     …
0 komentářů

Vejce s rajskou omáčkou a sýrem

Vejce s rajskou omáčkou a sýrem   Suroviny: 4-6 vajec sůl 6 dkg másla půl cibule 3 lžíce rajčatového protlaku 4 lžíce strouhaného sýra Postup: 1.   Dvě třetiny sýra rozpustíme, přidáme rajský protlak, sůl a jemně ustrouhanou cibuli. Na zbytku másla usmažíme volská oka. Po usmažení je přesuneme na talíř, na povrchu posypeme sýrem a pokropíme rajskou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.     …
0 komentářů

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka   Suroviny: rohlíky mléko tuk (slanina) cibule uzené nebo salám vepřová nebo drůbeží játra česnek majoránka petržel čerstvé mladé kopřivy sůl vejce Postup: 1.   Rohlíky nalámeme a namočíme do mléka, mezitím na tuku osmažíme cibuli uzené a játra. Osmažené přidáme k vyždímaným rohlíkům. Ochutíme rozetřeným česnekem, okořeníme…
0 komentářů

Nádivka se sójou

  Nádivka se sójou   Suroviny: 80 g sojového granulátu 6 rohlíků 6 vajec 1 cibule 2 lžíce tuku nebo slaniny 2 lžíce másla mladé kopřivy pažitka mletý muškátový květ sůl tuk na vymazání Postup: 1.   Sojový granulát přelijeme vývarem a necháme odležet, mezitím na tuku zpěníme cibuli, přidáme vyždímaný granulát a osmahneme. Změklé máslo utřeme se žloutky. Do…
0 komentářů

Špenát z kopřiv

  Špenát z kopřiv   Suroviny: 1kg opláchnutých listů z kopřiv 80g sádla 2 lžíce mléka 2 vejce 3 stroužky česneku sůl 1 větší cibule Postup: 1.   Pečlivě omyté kopřivy spaříme ve vroucí vodě a krátce povaříme. Po 10 minutách je scedíme nasekáme nadrobno. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném sádle, přidáme mouku a zhotovíme tak zlatavou jíšku. Přidáme nakrájené kopřivy a krátce podusíme. Po chvilce ochutíme…
0 komentářů

Pažitková omáčka se sýrem

  Pažitková omáčka se sýrem   Suroviny: 4 vejce 80g strouhaného tvrdého sýra (eidam nebo ementál) 60g polohrubé mouky 2dl mléka 2dl smetany 2-3 stroužky česneku 40g másla nebo rostlinného tuku pažitka a sůl Postup: 1.   Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Z másla a mouky připravíme za stálého míchání světlou jíšku, kterou zředíme vodou s mlékem, dobře rozmícháme, aby nezůstaly kousky a…
0 komentářů

Dušený králík se zeleninou

  Dušený králík se zeleninou   Suroviny: ½ králíka (1kg) 100g cibule 60g másla 150g zeleniny (květák, mrkev, kedlubna, sterilovaný hrášek) – čerstvou zeleninu můžeme nahradit zmraženou zeleninou 20g hladké mouky petrželka a sůl Postup: 1.   Rozkrájenou cibuli vsypeme do kastrolu nebo pekáče na rozpálené máslo a jen zpěníme. Na světlou cibulku vložíme rozporcovaného králíka, poprášeného hladkou moukou, lehce osmahneme,…
0 komentářů

Zapečený pórek s uzeným masem

  Zapečený pórek s uzeným masem   Suroviny: 400g pórku 100g cibule 100g jablek 300g uzené krkovice 3 lžíce bílého vína 40g másla petrželka libeček kopřivy mletý pepř sůl Postup: 1.   Pórek opláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozkrájíme na asi 2 cm dlouhé kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Rozkrájený pórek a cibuli vložíme do kastrolu se…
0 komentářů

Strapačky se zelím

  Strapačky se zelím   Suroviny: 750g brambor 250g polohrubé mouky 400g kysaného zelí 10g cukru 100g cibule 60g sádla mletý pepř sůl a ocet Postup: 1.   Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Necháme chvíli stát, pak část vody slijeme, přidáme mouku, osolíme opepříme a dobře promícháme. Těsto buď protlačíme sítem nebo vykrájíme lžičkou malé nočky do vařící osolené vody. Vaříme asi 8-10…
0 komentářů

Brambory na kyselo

  Brambory na kyselo   Suroviny: 1kg brambor 40g másla 40g polohrubé mouky 2dl kysané smetany 1 lžíce rajčatového protlaku 1bobkový list ocet sůl 4 vejce Postup: 1.   Oloupané brambory rozkrájíme na menší kousky, vložíme do vařící, osolené vody a vaříme do poloměkka. Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme bobkovým listem…
0 komentářů

Lepenice

  Lepenice   Suroviny: 700g brambor 500g kysaného zelí 1 velká cibule 60g másla kmín sůl Postup: 1.   Oloupané brambory vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme kmín a vaříme do měkka. Kysané zelí pokrájíme, zalijeme vodou a povaříme zvlášť. Měkké zelí zcedíme, vodu po částech přilijeme k bramborám a důkladně rozmícháme. Přidáme máslo a postupně vymícháme na kaši. Tu nakonec smícháme s uvařeným zelím a na talířích přelijeme…
0 komentářů

Omelety se špenátovou nádivkou

  Omelety se špenátovou nádivkou   Suroviny: 125g polohrubé mouky sůl 250ml mléka 1 vejce 40g másla Postup: 1.   Do prosáté, osolené mouky přilijeme mléko s rozmíchaným vajíčkem a umícháme těstíčko. Pak z něho upečeme na rozpálené, máslem vymazané pánvi 10 omeletek. Potřeme je špenátovou nádivkou, zabalíme, pokapeme je máslem a podáváme jako přílohu k masu. Špenátová nádivka: 250g špenátu přebereme, vypereme, uvaříme ve…
0 komentářů

Špenátové omelety s masovou náplní

  Špenátové omelety s masovou náplní   Suroviny: 6 vajec 65ml mléka 30g krupice 3 polévkové lžíce prolisovaného špenátu (250g syrového špenátu) 30g másla Postup: 1.   V mléce dobře umícháme vejce, krupici, sůl, trochu pepře a uvařený prolisovaný špenát. Z těsta upečeme na másle, na rozpálené pánvi stejně velké omeletky. Ještě teplé je zatočíme a naplníme sekaným masem s kyselou smetanou. Náplň: 120g uzeného vařeného…
0 komentářů

Velikonoční sekaná (nádivka)

  Velikonoční sekaná - nádivka   Je známá ve všech našich krajích, odlišný však bývá jen název: nádivka, sekanka, sekanina, hlavička, zlatá buchta, dechánek. Vždycky je však spojena s množstvím mladých kopřiv, "vopichu" - libečku a opence. Sekaná měla obsahovat pět druhů masa. Nesměly však chybět uzené a slaninka, na Uherskobrodsku též klobása.   Postup: 1.   Připravíme si kousek uzeného se slaninou a stejné množství vepřového masa. Pomeleme na masovém strojku se dvěma houskami předem namočenými ve smetaně.  Počítáme s…
0 komentářů
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení: 5 / 5
05.10.2018
Rychlé doručení a spokojenost s dodaným zbožím.
Hodnocení: 5 / 5
21.09.2018
Hodnocení: 5 / 5
18.09.2018
Dotazy na zboží a jeho porovnání odpovězeny obratem, tedy jsem mohla objednat zboží, které pasuje a líbí se.
Zobrazit více hodnocení