Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Velikonoční sekaná (nádivka)

 

Velikonoční sekaná - nádivka
 
Je známá ve všech našich krajích, odlišný však bývá jen název: nádivka, sekanka, sekanina, hlavička, zlatá buchta, dechánek. Vždycky je však spojena s množstvím mladých kopřiv, "vopichu" - libečku a opence. Sekaná měla obsahovat pět druhů masa. Nesměly však chybět uzené a slaninka, na Uherskobrodsku též klobása.
 
Postup:

1.

 

Připravíme si kousek uzeného se slaninou a stejné množství vepřového masa. Pomeleme na masovém strojku se dvěma houskami předem namočenými ve smetaně.  Počítáme s celkovou hmotností masa 1 kg. Do strojku dáme 5 stroužků česneku, 1 cibule, popřípadě domácí klobásu. V míse do směsi vmícháme 2 vejce a 2 až 3 žloutky, sůl, mletý pepř podle chuti a dvě hrsti kopřiv, libečku, opence, pažitky a petrželky. Prohněteme rukou, případně přidáme trochu krupice, je-li těsto moc řídké. Pečeme v pekáčku vymaštěným sádlem. Upečené vyklopíme na plochou mísu.

 

       
 
Diskuse
Zatím žádné příspěvky
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení: 4.5 / 5
24.02.2018
ochotný prodejce, rychle reaguje
Honza
Hodnocení: 5 / 5
15.02.2018
Vše v pořádku, mohu doporučit.
gudrun
Hodnocení: 5 / 5
09.02.2018
moc pěkné věci
Zobrazit více hodnocení