Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Studené pokrmy - články v této kategorii:

Nádivka se sójou

  Nádivka se sójou   Suroviny: 80 g sojového granulátu 6 rohlíků 6 vajec 1 cibule 2 lžíce tuku nebo slaniny 2 lžíce másla mladé kopřivy pažitka mletý muškátový květ sůl tuk na vymazání Postup: 1.   Sojový granulát přelijeme vývarem a necháme odležet, mezitím na tuku zpěníme cibuli, přidáme vyždímaný granulát a osmahneme. Změklé máslo utřeme se žloutky. Do…
0 komentářů

Jarní polévka

  Jarní polévka   Suroviny: Mrkev celer petržel pórek sůl květák smetanový tavený sýr houska Postup: 1.   Očištěnou mladou mrkev, celer, petržel a pórek nakrájíme na proužky a dáme vařit do osolené vody. Po dvaceti minutách varu přidáme hrstku růžiček z mladého květáku. Jakmile zelenina změkne, přidáme do polévky na kousky nakrájený smetanový sýr. Chvilku spolu povaříme a nakonec polévku vylijeme…
0 komentářů

Česneková polévka - oukrop

  Česneková polévka - oukrop   Suroviny: 1 a ¼ l vody sůl 4 stroužky česneku špetku majoránky na špičku nože strouhaného zázvoru ¼ kávové lžičky kmínu 250g brambor ½ kávové lžičky pepře 30g sádla 2 krajíce chleba Postup: 1.   Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme jej do osolené vody, přidáme kmín, oloupané a na kostičky nakrájené brambory, majoránku, zázvor, sádlo a…
0 komentářů

Vaječný smažený hrášek do polévky

  Vaječný smažený hrášek do polévky   Suroviny: 1 vajíčko 125ml mléka 80g polohrubé mouky sůl 200g másla Postup: 1.   Mouku mírně osolíme, zalijeme mlékem a umícháme si řídké těstíčko. To pak pomalu prokapeme přes haluškový cedník na rozpálené máslo v kastrůlku. Vzniklý vaječný „hrášek“ osmažíme do zlatova. Jde o smaženou vložku do polévky.         …
0 komentářů

Špenátová polévka

  Špenátová polévka   Suroviny: 300g špenátu 40g másla 60g hladké mouky 125ml smetany 1 žloutek sůl pepř zelená petrželka vývar z kostí Postup: 1.   Vývar z kostí zahustíme světle žlutou jíškou a dobře povaříme. Špenát zbavíme kořínků a žlutých lístků a pečlivě ho omyjeme pod tekoucí vodou. Poté ho vložíme do osolené vařící vody a nepřikrytý vaříme asi 3 minuty. Špenát zcedíme,…
0 komentářů

Bylinková krémová polévka

  Bylinková krémová polévka (zaslala: Vítovcová Mirka)   Suroviny: po svazku jarní cibulky, šťovíku, kerblíku a petrželky 3 řapíky celeru 100 g neloupaných mandlí 80 ml olovového oleje 3 lžíce hladké mouky 2 l zeleninového vývaru z kostky pepř sůl citrónovou šťávu 150 g zakysané smetany Postup: 1.   Cibulku a celer nakrájíme na plátky a kolečka, bylinky posekáme, mandle…
0 komentářů

Vaječný salát s celerem a křenem

  Vaječný salát s celerem a křenem   Suroviny: 6 vajec 1 větší celer 1 kyselé jablko 10 dkg majonézy sůl pepř citron 2 lžíce strouhaného křenu Postup: 1.   Celer oloupeme, uvaříme do měkka v osolené vodě a pak nakrájíme na kostky. Přidáme vařená, na kostky krájená vejce, jablko a vše spojíme dobře ochucenou majonézou. Do okyselené majonézy přidáme strouhaný křen. Je to pikantní salát,…
2 komentářů

Vajíčková svačinka

  Vajíčková svačinka (zaslala:Göttingerová Martina]   Suroviny: 2 housky 1 vajíčko několik koleček salámu ředkvičky nebo plátky rajčete máslo Postup: 1.   Housky podélně rozřízni a jemě potři máslem. V kastrolku umíchej vajíčko. Dvě lžíce vajíček rozetři do každé housky,přidej salám a plátky rajčete či ředkviček. Přiklop druhou polovinou a podávej.       …
0 komentářů

Tvarohová pomazánka s pažitkou

  Tvarohová pomazánka s pažitkou   Suroviny: 400g tvarohu (měkkého) 5 lžic mléka sůl špetka mleté papriky pažitka nebo nať z cibule Postup: 1.   Tvaroh našleháme s mlékem, špetkou soli a mleté papriky. Nakonec vmícháme větší množství sekané pažitky nebo cibulové natě. Mažeme na chléb či pečivo.            
0 komentářů

Vaječná pomazánka s ředkvičkami

  Vaječná pomazánka s ředkvičkami   Suroviny: 6 natvrdo uvařených vajec 1 svazek ředkviček 50g šunky 1 lžíce majonézy 1 lžíce bílého jogurtu pažitka nebo cibulová nať 1 lžíce hořčice sladká paprika sůl Postup: 1.   Natvrdo uvařená vejce posekáme, přidáme na nudličky nařezané omyté ředkvičky, proužky šunky a hořčici. Okořeníme sladkou paprikou, osolíme a dobře promícháme s majonézou nastavenou bílým…
0 komentářů

Jarní bylinkové máslo

  Jarní bylinkové máslo   Suroviny: máslo mladé bylinky ze zahrádky: mladý kopr, listy pampeliškové, řeřichové, šťovíkové dále, můžeme použít petrželku, špenát nebo pažitku 2,5 lžíce soli Postup: 1.   Do másla vetřeme jemně usekané jarní bylinky. Například mladý kopr, listy pampeliškové, řeřichové, šťovíkové, dále můžeme použít petrželku, špenát nebo pažitku. Máslo mažeme na chléb a ozdobíme nakrájeným rajským jablíčkem nebo vajíčkem.   …
0 komentářů
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení:  / 5
10.08.2018
nákup OK, koupila jsem fáčovinu, kterou jsem marně sháněla 2 roky.
Hodnocení: 5 / 5
09.07.2018
Hodnocení: 5 / 5
25.06.2018
rychlost, sortiment
Zobrazit více hodnocení