Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Vánoce - teplé pokrmy - články v této kategorii:

Zapečený kapr

Zapečený kapr   Suroviny: Větší půlka kapra sůl bazalka rostlinný olej 1/4l sladké smetany 1-2 lžíce hořčice sardelová pasta malá snítka libečku tuk na vymazání Postup:   Opláchnutého, osušeného kapra nakrájíme na menší úzké porce, rozložíme je do tukem vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly. Osolíme je, posypeme bazalkou a pokapeme olejem. Smetanu přelijeme do hrnečku, postupně…
0 komentářů

Vánoční houbovec

Vánoční houbovec   Suroviny: 400 g veky nebo žemlí 30 g sušených hub 60 g krupice 80 g cibule 40 g másla 2 vejce 5 dcl mléka 2 - 3 stroužky česneku kmín mletý pepř sůl Postup:   Oprané houby uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Žemle nakrájíme a zalijeme mlékem. Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu s částí rozpuštěného másla a osmažíme do růžova. Přidáme…
0 komentářů

Smažený kapr (česnek, papričky)

Smažený kapr (česnek, papričky)   Suroviny: 1 kapr hladká mouka na obalení 2 vejce 0,5 dcl 10st. piva strouhanka 2 lžičky pálivé papriky olivový olej na smažení sůl Postup:   Kapr se naporcuje, osolí a potře třeným česnekem.Nechá se cca 2h odležet. Poté se postupně obalí v hladké mouce, rozšlehaných vejcích smíchaných s pivem a nakonec ve strouhance smíchané s pálivou paprikou. Obalené porce smažíme v…
0 komentářů

Plněný kapr v županu

Plněný kapr v županu   Suroviny: 1 kapr vejce natvrdo 1 klobása 150g slaniny kyselá okurka 1 cibule citron bobkový list nové koření sůl máslo Postup:   Připravíme náplň: vejce nakrájíme na čtvrtky, klobásu a okurky podélně na proužky, slaninu na plátky, cibuli na kolečka, dále přidáme 3 kolečka citronu bez kůry, 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření a oříšek…
0 komentářů

Smažený kapr na hořčici

Smažený kapr na hořčici   Suroviny: 1 kapr plnotučná hořčice sůl pepř hladká mouka citron Postup:   Naporcovaný a nasolený kapr se obalí v hladké mouce. Dále místo ve vejci se obalí v hořčici, do které jsme nakapali citron, nasypali pepř a sůl. Následně se obalí ve strouhance. Smažíme na oleji. Kapr je křehoučký a mírně navinulý.           …
0 komentářů

Plněný kapr

Plněný kapr   Suroviny: kapr máslo křen anglická slanina Postup:   Očištěného kapra prosolíme a dáme na dvě hodiny do chladna. Pak kapra uvnitř potřeme máslem a naplníme strouhaným křenem smíchaným s 200 g anglické slaniny. Dáme péci na olejem vymaštěný plech. Pečeme. Pak kapra obrátíme a posypeme nastrouhaným křenem a anglickou slaninou.             …
0 komentářů

Pikantní kapr

Pikantní kapr   Suroviny: 4 porce kapra 50g másla 100g strouhaných jablek 1 lžíce rajského protlaku (kečupu) 2 lžíce sterilovaných hub 3 lžíce bílého vína trochu sardelové pasty sterilované okurky cibule sůl citronová šťáva Postup:   Porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a orestujeme na másle. Zvlášť na másle orestujeme strouhaná jablka. Porce…
0 komentářů

Kapr v alobalu

Kapr v alobalu   Suroviny: 1 kapr uzenina nebo uzené maso vejce natvrdo česnek máslo slanina sůl pepř Postup:   Z očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme napříč asi 1,5 cm silné porce ve tvaru U. Porce osolíme, posypeme paprikou, majoránkou a utřeným česnekem. Porce uložíme na alobal a na ne dáme několik plátku uzeniny, příp. uzeného masa, slaniny, kousek másla, a kolečko vejce natvrdo. Zalijeme…
0 komentářů

Krkonošský houbovec

Krkonošský houbovec   Suroviny: 6 rohlíků 1/2 l mléka 2 vejce 1 cibule 3 stroužky česneku 4 pepře 4 nové koření 4 hřebíčky lžíce skořice cukr (dle chuti - asi 4 lžíce) vanilkový cukr špetka soli 2 lžíce krupice hrst sušených hub mandle rozinky Postup:   Nakrájíme rohlíky, promícháme s mlékem,…
0 komentářů

Kapr s ořechy

Kapr s ořechy   Suroviny: 4 porce kapra sůl 70g másla 1 cibule 1 lžíce sladké papriky pepř 5 lžic nastrouhaných jader vlašských ořechů Postup:   Očištěné porce kapra osolíme a na másle po obou stranách opečeme. Vedle kapra osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pepř a podlijeme. Zvolna dusíme. Když je maso měkké, dáme na dno nového kastrolku polovinu mletých ořechů, na ne narovnáme porce kapra,…
0 komentářů

Kapr s křenem na kari

Kapr s křenem na kari   Suroviny: 4 porce kapra kousek rostlinného másla strouhanka sůl kari koření 1 cibule rajčatový protlak nebo kečup strouhaný křen Postup:   Porce kapra bez kůže dáme do varné mísy vymazané rostlinným tukem a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na slaboučké plátky nakrájenou cibuli a polijeme 4-6 lžícemi protlaku (kečupu). Na každou porci navrch dáváme…
0 komentářů

Kapr s cibulí a česnekem

Kapr s cibulí a česnekem   Suroviny: kapr cibule česnek sůl pepř olej Postup:   Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáče s trochou oleje, posypeme krájeným česnekem a hodně cibulí, mírně podlijeme a dáme péci.            
0 komentářů

Hubník z Krkonoš

Hubník z Krkonoš   Suroviny: 150 g strouhané housky 3 žemle 3 hrstě sušených hub 3 vejce sůl mletý pepř 100 g másle 2,5 dcl mléka 2 - 3 stroužky česneku Postup:   Vejce rozmícháme s mlékem a rozpuštěným máslem. Přidáme na kostičky nakrájené žemle, strouhanku, nabobtnalé sušené houby (přes noc namočené do studené vody) a ostatní suroviny. Směs vlijeme do vymaštěné formy, pekáčku nebo kastrolu a…
0 komentářů

Černý kuba

Černý kuba   Suroviny: 400 g krup 50 g sušených hub 50 g sádla 50 g škvarků 5 stroužků česneku vrchovatá lžíce soli lžička majoránky lžička mletého pepře lžička tlučeného kmínu 3 dcl masového vývaru olej či sádlo na vymaštění pekáče Postup:   Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik, co krup. Znovu…
0 komentářů

Pučálka

  Pučálka   Suroviny: hrách voda máslo sůl pepř nebo skořice Postup: 1.   Celý suchý hrách hojně zalejeme vlažnou vodou, aby nabobtnal. Vodu další den slejeme tak, aby hrách zůstal napůl ponořený a necháme jej ještě další den. To už na něm rosou malé klíčky. Na velké pánvi rozpražíme lžíci másla, hrách na ní nasypeme a mírně opečeme. Jemně osolíme a opepříme. Místně se pučálka podávala sladká s trochou skořice. …
0 komentářů
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení: 5 / 5
05.10.2018
Rychlé doručení a spokojenost s dodaným zbožím.
Hodnocení: 5 / 5
21.09.2018
Hodnocení: 5 / 5
18.09.2018
Dotazy na zboží a jeho porovnání odpovězeny obratem, tedy jsem mohla objednat zboží, které pasuje a líbí se.
Zobrazit více hodnocení