Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Vánoční hrachová polévka z Podkrkonoší
 
Suroviny:
  • Očištěná hlava z jednoho kapra skelet (vzniklý při vykošťování kapra na řízky)
  • sušený hrách
  • mražený hrách (množství - podle požadované hustoty polévky)
  • 2 cibule
  • sůl dle chuti
  • máslo
  • pražená houska nebo rohlík (nemusí být)
Postup:

  Sušený hrách namočíme na 12 hodin, povaříme, měkký rozmixujeme. Mezitím dáme povařit hlavu, vnitřnosti a skelet kapra s nadrobno nakrájenou cibulí a v osolené vodě. Po vychladnutí vykostíme uvařenou hlavu a skelet, maso nakrájíme nebo rozcupujeme a vrátíme do vývaru s vnitřnostmi a s rozmixovaným hrachovým pyré. Při podávání se smíchá s cibulkou smaženou na másle, popř. dosolí dle chuti. Místo soli lze použít i podravku. Ještě lze přidat rohlík či housku na kostičky nakrájenou a osmahnutou.  

       
 
Diskuse
Zatím žádné příspěvky
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení:  / 5
10.08.2018
nákup OK, koupila jsem fáčovinu, kterou jsem marně sháněla 2 roky.
Hodnocení: 5 / 5
09.07.2018
Hodnocení: 5 / 5
25.06.2018
rychlost, sortiment
Zobrazit více hodnocení