Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Vánoce - polévky - články v této kategorii:

Štědrovečerní polévka z jižních Čech

Štědrovečerní polévka z jižních Čech   Suroviny: 100 g celeru 50 g petržele 50 g mrkve 100 g másla hrst hrachu kousek celého zázvoru 20 celých pepřů kousek cibule 5 kapřích hlav 500 g kapřích vnitřností sůl 50 g másla 50 g hladké mouky na jíšku Postup:   Zeleninu očistíme, nastrouháme, prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme den…
0 komentářů

Sváteční oukrop

Sváteční oukrop   Suroviny: 200 g hovězího nebo uzeného masa 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 60g cibule 4 lžíce oleje 4 stroužky česneku 4 krajíčky chleba nové koření mletý pepř sůl Postup:   Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme na drobno, cibuli jemně nasekáme. Omyté maso rozkrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu a cibuli, 2…
0 komentářů

Sváteční bujón

Sváteční bujón   Suroviny: 150 g listového těsta 1 žloutek 2 lžíce mléka nebo smetany 50 g tvrdého sýra (např. Gouda) 250 g mrkve 1 pórek 1 malá petržel 50 zeleného hrášku 1 l zeleninového vývaru nebo polévkovou kostku zelenou petrželku nebo pažitku na ozdobení Postup:   Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené utěrce. Placku po délce nakrájíme na 4 pruhy, překrojíme je ,…
0 komentářů

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky   Suroviny: Rybí hlava a kůže 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 20 g másla nebo rostlinného tuku 20 g hladké mouky KNEDLÍČKY: 300 g rybího masa vařeného 1 - 2 vejce 20 g rostlinného tuku 1 žemle 2 - 3 lžíce mléka strouhanka podle potřeby muškátový květ sůl Postup:   Kořenovou zeleninu…
0 komentářů

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka   Suroviny: 600 g drobných sladkovodních ryb (může být i kapr) 80 g cibule 40 g oleje 200 g brambor 2 dcl smetany mletá paprika sůl Postup:   Cibuli rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, brambory oškrábeme a rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli vložíme do hrnce se zahřátým olejem a necháme zpěnit, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor a…
0 komentářů

Kapustnica ze Záhoří

Kapustnica ze Záhoří   Suroviny: 1000 g kyselého zelí s nálevem 50 g sušených švestek 30 g sušených hub 2 jablka 50 g cibule 200 g klobásy sůl vrchovatá lžíce hladké mouky 2 dcl kyselé smetany Postup:   Zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby a necháme vařit. Později přimícháme oloupaná, odjadřincovaná a pokrájená jablka a švestky bez pecek. Když je všechno měkké, zahustíme polévku…
0 komentářů

Vánoční hrachová polévka z Podkrkonoší

Vánoční hrachová polévka z Podkrkonoší   Suroviny: Očištěná hlava z jednoho kapra skelet (vzniklý při vykošťování kapra na řízky) sušený hrách mražený hrách (množství - podle požadované hustoty polévky) 2 cibule sůl dle chuti máslo pražená houska nebo rohlík (nemusí být) Postup:   Sušený hrách namočíme na 12 hodin, povaříme, měkký rozmixujeme. Mezitím dáme povařit hlavu, vnitřnosti a skelet kapra s nadrobno nakrájenou…
0 komentářů

Rybí polévka s bramborem

Rybí polévka s bramborem   Suroviny: 400 g brambor 400 g rybího filé (může být i jiná ryba) sůl 1 - 2 stroužky česneku 1 zelená paprika (možno i zmrazená nebo sterilovaná) 1 lžíce rajčatového protlaku 40 g oleje špetka mleté papriky kmín šafrán Postup:   Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Zelené papriky zbavené semen nakrájíme na proužky. Plátky…
0 komentářů
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení: 5 / 5
14.11.2018
vše ok
Hodnocení: 5 / 5
09.11.2018
první nakup a super
Hodnocení: 5 / 5
05.11.2018
Zobrazit více hodnocení