Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Vánoční - články v této kategorii:

Biskupské čepičky

Biskupské čepičky   Suroviny: 250 g hladké mouky 3 vejce špetka soli 50 g moučkového cukru 150 g másla 150 g pískového cukru 100 g strouhaných mandlí 100 g strouhanky     Postup:   Z mouky, 2 žloutků, soli, moučkového cukru a másla uhněteme těsto, přikryjeme a dáme vychladit. Ze 3 vychlazených bílků ušleháme se špetkou soli sníh. Přisypeme po částech cukr a ušleháme do tuha. Mandle smícháme se…
0 komentářů

Bábovičky s ořechovou náplní

Bábovičky s ořechovou náplní   Suroviny: TĚSTO: 200 g hladké nebo polohrubé mouky 125 g tuku 30 g moučkového cukru 1 vejce mouka na vyválení moučkový cukr kakao NÁPLŇ: 1 vejce 80 g pískového cukru sáček vanilinového cukru 1/2 lžičky mleté skořice 150 g strouhaných ořechů     Postup:   Mouku prosejeme. Změklý…
0 komentářů

Bábovičky s kokosovou náplní

Bábovičky s kokosovou náplní   Suroviny: KŘEHKÉ TĚSTO: 300 g hladké mouky 200 g tuku 80 g práškového cukru 1 vejce 1 žloutek 1 lžíce rumu špetka strouhané vanilky NÁPLŇ: rybízová marmeláda 150 g strouhaného kokosu 1 bílek moučkový cukr čokoládová poleva trochu strouhaného kokosu na posypání     Postup:  …
0 komentářů

Babiččiny dortíčky

Babiččiny dortíčky (zaslala: Pokorná Helena)   Suroviny: TĚSTO: 21 dkg hladké mouky 10 dkg moučkového cukru 14 dkg másla 4 dkg mletých ořechů 2 žloutky KRÉM: 2 vejce 15 dkg másla 15 dkg moučkového cukru     Postup:   těsto - všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Vykrajujeme kolečka a pečeme do zlatova. krém - v malém kastrůlku šleháme ve vodní horké…
0 komentářů

Babiččiny vanilkové rohlíčky

Babiččiny vanilkové rohlíčky   Suroviny: 450g hladké mouky 250g másla 150g strouhaných vlašských ořechů 150g moučkového cukru půl šálků mléka 1 vanilkový cukr do těsta vanilkový cukr na obalování     Postup:   Ze surovin vypracujeme těsto, chvíli je necháme odpočinout a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na vymaštěném plechu v horké troubě. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru. Rohlíčky musí aspoň 14 dnů se odležet. …
0 komentářů

Babiččin ořechový salám

Babiččin ořechový salám   Suroviny: 2 balíčky dětských piškotů 100 g Hery 20 g kakaa cca. 2 polévkové lžíce rumu (podle chuti) 150 g mletých ořech. jader cukr podle chuti (nemusí byt) strouhaný kokos     Postup:   Dáme do mísy rozkrájené piškoty( na větší kousky), nakrájíme k nim rozměklý tuk a přidáme všechny přísady. Všechny suroviny propracujeme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme šišku salámu. Tu potom…
0 komentářů

Anýzové koláčkové řezy

Anýzové koláčkové řezy   Suroviny: 2 žloutky 100g pískového cukru 100g hladké mouky, špetka kypřícího prášku tlučený anýz bílé oplatky     Postup:   Žloutky s cukrem třeme do pěny. Postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a malé množství tlučeného anýzu. Toto těsto natřeme na obyčejné bílé oplatky a dáme do středně vyhřáté trouby upéci. Ještě teplé krájíme na řezy.    …
0 komentářů

Anýzové cukroví

Anýzové cukroví   Suroviny: 2 vejce 250g cukru 2 balíčky vanilkového cukru špetka soli 250g hladké mouky na špičku nože amonia mouka na vál 2 lžíce anýzu barevná cukrová poleva     Postup:   Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šleháme do pěny. Mouku a amonium smícháme a vmícháme do směsi. Vypracujeme těsto a necháme ve fólii odležet 1 hodinu. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát o…
0 komentářů

Raffaelo

Raffaelo   Suroviny: 2 dortové oplatky 125 g ztuženého tuku 100 g cukru moučky 100 g sušeného mléka polotučného 50 g vody strouhaný kokos     Postup:   Ztužený tuk se pomalu rozpustí v kastrolku, přidá se cukr a sušené mléko a voda. Vše se zamíchá. Mezitím se rozdrtí dortové oplatky a přidají se do hmoty. Na 10 minut vložit do ledničky. Pak mandli (spařenou a oloupanou) obalit vzniklou hmotou a kokosem. Uchovávat v chladu.…
0 komentářů

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky       Suroviny: KŘEHKÉ TĚSTO: 300 g hladké mouky 200 g tuku 80 g práškového cukru 1 vejce 1 žloutek 1 lžíce rumu špetka strouhané vanilky NÁPLŇ: 2 bílky  100 g pískového cukru 100 g nastrouhaných ořechů půlky ořechů na ozdobení     Postup: Ze surovin zpracujeme těsto a necháme…
0 komentářů

Vánoční cop

Vánoční cop   Suroviny: 500g polohrubé mouky 50g cukru 2-3 žloutky 100g rozpuštěného másla 1 lžíce citronové šťávy sůl KVÁSEK: 1/4 litru mléka 50g droždí 1 lžíce cukru 1 lžíce hladké mouky NÁDIVKA: 150g mletých ořechů 150g strouhané čokolády 100g cukru 2 vejce     Postup:   …
1 komentářů

Sváteční vánočka

Sváteční vánočka   Suroviny: 60 dkg hladké mouky 00 2 žloutky 1 celé vejce 20 dkg moučkového cukru vanilkový cukr 20 dkg másla 12 dkg droždí mléko na zadělání sůl trochu rozstrouhaného muškátového oříšku ostrouhaná citrónová a pomerančová kůra 15 dkg mandlí 10 dkg hrozinek 1dcl rumu 1 vejce na potření vánočky     Postup: …
0 komentářů

Vánočka nebo buchty

Vánočka nebo buchty   Suroviny: 1 balení České buchty - postup uveden na obalu, pro lepší chuť olej nahradit 13 lžícemi rozpuštěného másla a dát špetku soli a hrozinky předem namočené v rumu, či nasekané mandle.     Postup:   Zpracovat jako běžné kynuté těsto, po zpracování přikrýt těsto utěrkou nebo papírem, aby neoschlo. Po vykynutí vyklopíme a rozdělíme na vále na díly, ze kterých upleteme vánočku. Na plech dáme pečící papír a na něj vánočku. Tu teď přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 1h…
2 komentářů

Vánočka nebo koláč

Vánočka nebo koláč   Suroviny: 750 g polohrubé mouky 2 lžičky cukru 1/2 prášku do pečiva 150 g pískového jemného cukru 150 g másla 3 žloutky 40 g droždí 7 g soli 375 ml mléka trocha citronové kůry 20 g rozinek 40 g mandlí     Postup:   Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme 2 lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do vykynutého kvásku…
0 komentářů

Vánočka (mazanec)

Vánočka (mazanec)   Suroviny: 3 žloutky 12 dkg cukru 18 dkg tuku (máslo Stela) 75 dkg polohr.mouky 4 dkg droždí půl prášku do pečiva 3/8 l mléka citr. kůra rozinky kand. ovoce mandle     Postup:   Zpracujeme těsto na necháme 2-3 hodiny kynout. Během kynutí 2-3x propracujeme a necháme znovu kynout. Při posledním míchání zapracujeme do těsta rozinky, kand.…
0 komentářů

Vánočka mandlová

Vánočka mandlová   Suroviny: 500 g polohrubé mouky 30 g droždí 100 g pískového cukru 1/8 l smetany 3 žloutky 150 g másla sůl 150 mandlí mouka na vyválení těsta tuk na vymazání plechu žloutek na potření vánočky     Postup:   Do prosáté mouky rozdrobíme droždí a cukr. Zalijeme částí vlažné smetany. Lehce zahrneme moukou a odložíme na teplé místo vykynout. Poté…
0 komentářů

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka   Suroviny: 1 a 1/2 kg polohrubé mouky 30 dkg másla 30 dkg cukru 2 žloutky 1 - 2 vařené nastrouhané brambory hrozinky namočené v rumu vlašské ořechy citronová kůra 1 a 1/2 vanilkového cukru 5 dkg droždí vlahé mléko trochu mandlí na posypání vánoček     Postup:   Zpracujeme tužší těsto a necháme v teple kynout, můžeme ještě…
0 komentářů

Zapečený kapr

Zapečený kapr   Suroviny: Větší půlka kapra sůl bazalka rostlinný olej 1/4l sladké smetany 1-2 lžíce hořčice sardelová pasta malá snítka libečku tuk na vymazání Postup:   Opláchnutého, osušeného kapra nakrájíme na menší úzké porce, rozložíme je do tukem vymazané zapékací misky tak, aby se nepřekrývaly. Osolíme je, posypeme bazalkou a pokapeme olejem. Smetanu přelijeme do hrnečku, postupně…
0 komentářů

Vánoční houbovec

Vánoční houbovec   Suroviny: 400 g veky nebo žemlí 30 g sušených hub 60 g krupice 80 g cibule 40 g másla 2 vejce 5 dcl mléka 2 - 3 stroužky česneku kmín mletý pepř sůl Postup:   Oprané houby uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Žemle nakrájíme a zalijeme mlékem. Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu s částí rozpuštěného másla a osmažíme do růžova. Přidáme…
0 komentářů

Smažený kapr (česnek, papričky)

Smažený kapr (česnek, papričky)   Suroviny: 1 kapr hladká mouka na obalení 2 vejce 0,5 dcl 10st. piva strouhanka 2 lžičky pálivé papriky olivový olej na smažení sůl Postup:   Kapr se naporcuje, osolí a potře třeným česnekem.Nechá se cca 2h odležet. Poté se postupně obalí v hladké mouce, rozšlehaných vejcích smíchaných s pivem a nakonec ve strouhance smíchané s pálivou paprikou. Obalené porce smažíme v…
0 komentářů

Plněný kapr v županu

Plněný kapr v županu   Suroviny: 1 kapr vejce natvrdo 1 klobása 150g slaniny kyselá okurka 1 cibule citron bobkový list nové koření sůl máslo Postup:   Připravíme náplň: vejce nakrájíme na čtvrtky, klobásu a okurky podélně na proužky, slaninu na plátky, cibuli na kolečka, dále přidáme 3 kolečka citronu bez kůry, 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření a oříšek…
0 komentářů

Smažený kapr na hořčici

Smažený kapr na hořčici   Suroviny: 1 kapr plnotučná hořčice sůl pepř hladká mouka citron Postup:   Naporcovaný a nasolený kapr se obalí v hladké mouce. Dále místo ve vejci se obalí v hořčici, do které jsme nakapali citron, nasypali pepř a sůl. Následně se obalí ve strouhance. Smažíme na oleji. Kapr je křehoučký a mírně navinulý.           …
0 komentářů

Plněný kapr

Plněný kapr   Suroviny: kapr máslo křen anglická slanina Postup:   Očištěného kapra prosolíme a dáme na dvě hodiny do chladna. Pak kapra uvnitř potřeme máslem a naplníme strouhaným křenem smíchaným s 200 g anglické slaniny. Dáme péci na olejem vymaštěný plech. Pečeme. Pak kapra obrátíme a posypeme nastrouhaným křenem a anglickou slaninou.             …
0 komentářů

Pikantní kapr

Pikantní kapr   Suroviny: 4 porce kapra 50g másla 100g strouhaných jablek 1 lžíce rajského protlaku (kečupu) 2 lžíce sterilovaných hub 3 lžíce bílého vína trochu sardelové pasty sterilované okurky cibule sůl citronová šťáva Postup:   Porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a orestujeme na másle. Zvlášť na másle orestujeme strouhaná jablka. Porce…
0 komentářů

Kapr v alobalu

Kapr v alobalu   Suroviny: 1 kapr uzenina nebo uzené maso vejce natvrdo česnek máslo slanina sůl pepř Postup:   Z očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme napříč asi 1,5 cm silné porce ve tvaru U. Porce osolíme, posypeme paprikou, majoránkou a utřeným česnekem. Porce uložíme na alobal a na ne dáme několik plátku uzeniny, příp. uzeného masa, slaniny, kousek másla, a kolečko vejce natvrdo. Zalijeme…
0 komentářů

Krkonošský houbovec

Krkonošský houbovec   Suroviny: 6 rohlíků 1/2 l mléka 2 vejce 1 cibule 3 stroužky česneku 4 pepře 4 nové koření 4 hřebíčky lžíce skořice cukr (dle chuti - asi 4 lžíce) vanilkový cukr špetka soli 2 lžíce krupice hrst sušených hub mandle rozinky Postup:   Nakrájíme rohlíky, promícháme s mlékem,…
0 komentářů

Kapr s ořechy

Kapr s ořechy   Suroviny: 4 porce kapra sůl 70g másla 1 cibule 1 lžíce sladké papriky pepř 5 lžic nastrouhaných jader vlašských ořechů Postup:   Očištěné porce kapra osolíme a na másle po obou stranách opečeme. Vedle kapra osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pepř a podlijeme. Zvolna dusíme. Když je maso měkké, dáme na dno nového kastrolku polovinu mletých ořechů, na ne narovnáme porce kapra,…
0 komentářů

Kapr s křenem na kari

Kapr s křenem na kari   Suroviny: 4 porce kapra kousek rostlinného másla strouhanka sůl kari koření 1 cibule rajčatový protlak nebo kečup strouhaný křen Postup:   Porce kapra bez kůže dáme do varné mísy vymazané rostlinným tukem a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na slaboučké plátky nakrájenou cibuli a polijeme 4-6 lžícemi protlaku (kečupu). Na každou porci navrch dáváme…
0 komentářů

Kapr s cibulí a česnekem

Kapr s cibulí a česnekem   Suroviny: kapr cibule česnek sůl pepř olej Postup:   Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáče s trochou oleje, posypeme krájeným česnekem a hodně cibulí, mírně podlijeme a dáme péci.            
0 komentářů

Hubník z Krkonoš

Hubník z Krkonoš   Suroviny: 150 g strouhané housky 3 žemle 3 hrstě sušených hub 3 vejce sůl mletý pepř 100 g másle 2,5 dcl mléka 2 - 3 stroužky česneku Postup:   Vejce rozmícháme s mlékem a rozpuštěným máslem. Přidáme na kostičky nakrájené žemle, strouhanku, nabobtnalé sušené houby (přes noc namočené do studené vody) a ostatní suroviny. Směs vlijeme do vymaštěné formy, pekáčku nebo kastrolu a…
0 komentářů

Černý kuba

Černý kuba   Suroviny: 400 g krup 50 g sušených hub 50 g sádla 50 g škvarků 5 stroužků česneku vrchovatá lžíce soli lžička majoránky lžička mletého pepře lžička tlučeného kmínu 3 dcl masového vývaru olej či sádlo na vymaštění pekáče Postup:   Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik, co krup. Znovu…
0 komentářů

Štědrovečerní polévka z jižních Čech

Štědrovečerní polévka z jižních Čech   Suroviny: 100 g celeru 50 g petržele 50 g mrkve 100 g másla hrst hrachu kousek celého zázvoru 20 celých pepřů kousek cibule 5 kapřích hlav 500 g kapřích vnitřností sůl 50 g másla 50 g hladké mouky na jíšku Postup:   Zeleninu očistíme, nastrouháme, prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme den…
0 komentářů

Sváteční oukrop

Sváteční oukrop   Suroviny: 200 g hovězího nebo uzeného masa 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 60g cibule 4 lžíce oleje 4 stroužky česneku 4 krajíčky chleba nové koření mletý pepř sůl Postup:   Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme na drobno, cibuli jemně nasekáme. Omyté maso rozkrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu a cibuli, 2…
0 komentářů

Sváteční bujón

Sváteční bujón   Suroviny: 150 g listového těsta 1 žloutek 2 lžíce mléka nebo smetany 50 g tvrdého sýra (např. Gouda) 250 g mrkve 1 pórek 1 malá petržel 50 zeleného hrášku 1 l zeleninového vývaru nebo polévkovou kostku zelenou petrželku nebo pažitku na ozdobení Postup:   Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené utěrce. Placku po délce nakrájíme na 4 pruhy, překrojíme je ,…
0 komentářů

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky   Suroviny: Rybí hlava a kůže 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 20 g másla nebo rostlinného tuku 20 g hladké mouky KNEDLÍČKY: 300 g rybího masa vařeného 1 - 2 vejce 20 g rostlinného tuku 1 žemle 2 - 3 lžíce mléka strouhanka podle potřeby muškátový květ sůl Postup:   Kořenovou zeleninu…
0 komentářů

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka   Suroviny: 600 g drobných sladkovodních ryb (může být i kapr) 80 g cibule 40 g oleje 200 g brambor 2 dcl smetany mletá paprika sůl Postup:   Cibuli rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, brambory oškrábeme a rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli vložíme do hrnce se zahřátým olejem a necháme zpěnit, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor a…
0 komentářů

Kapustnica ze Záhoří

Kapustnica ze Záhoří   Suroviny: 1000 g kyselého zelí s nálevem 50 g sušených švestek 30 g sušených hub 2 jablka 50 g cibule 200 g klobásy sůl vrchovatá lžíce hladké mouky 2 dcl kyselé smetany Postup:   Zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby a necháme vařit. Později přimícháme oloupaná, odjadřincovaná a pokrájená jablka a švestky bez pecek. Když je všechno měkké, zahustíme polévku…
0 komentářů

Vánoční hrachová polévka z Podkrkonoší

Vánoční hrachová polévka z Podkrkonoší   Suroviny: Očištěná hlava z jednoho kapra skelet (vzniklý při vykošťování kapra na řízky) sušený hrách mražený hrách (množství - podle požadované hustoty polévky) 2 cibule sůl dle chuti máslo pražená houska nebo rohlík (nemusí být) Postup:   Sušený hrách namočíme na 12 hodin, povaříme, měkký rozmixujeme. Mezitím dáme povařit hlavu, vnitřnosti a skelet kapra s nadrobno nakrájenou…
0 komentářů

Rybí polévka s bramborem

Rybí polévka s bramborem   Suroviny: 400 g brambor 400 g rybího filé (může být i jiná ryba) sůl 1 - 2 stroužky česneku 1 zelená paprika (možno i zmrazená nebo sterilovaná) 1 lžíce rajčatového protlaku 40 g oleje špetka mleté papriky kmín šafrán Postup:   Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Zelené papriky zbavené semen nakrájíme na proužky. Plátky…
0 komentářů

Levný bramborový salát s rybou

Levný bramborový salát s rybou   Suroviny: 800 g brambor 200 g kořenové zeleniny 150 g cibule 2 sladkokyselé okurky 100g kyselé ryby např. zavináče sůl 2 lžíce majonézy mletý pepř Postup:     Ve slupce uvařené oloupané brambory rozkrájíme na plátky nebo kostičky, přidáme stejným způsobem rozkrájenou zeleninu a okurku, pokrájenou kyselou rybu, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, vložíme…
0 komentářů

Bramborový salát obyčejný

Bramborový salát obyčejný   Suroviny: 2 kg brambor 150 g cibule 200 g kyselé okurky 40 g soli 50 g octa 2 g mletého pepře 50 g oleje 100 g vody 30 g cukru Postup:     Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme je dobře prochladnout. Studené brambory překrájíme na polovinu a pak krájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, okurky překrájíme na poloviny a pak na tenké…
0 komentářů

Bramborový salát sváteční

Bramborový salát sváteční   Suroviny: 800 g brambor 100 g kořenové zeleniny 2 lžíce sterilovaného hrášku 2 sladkokyselé okurky 2 - 3 vejce 150 g měkkého salámu 100 g majonézy 40 g cibule nebo pórku 1 lžíce plnotučné hořčice 1 kapie sůl mletý pepř 1 dcl smetany na šlehání Postup: 1.   Brambory ve slupce uvaříme do měkka, necháme…
0 komentářů

Husarské knoflíky II.

Husarské knoflíky II.
Husarské knoflíky II.   Suroviny: 125g Hery 100g cukru krystal 1 vejce 120g mletých mandlí 125g hladké mouky trocha kůry a šťávy z citronu 1/4 lžičky skořice 1 žloutek cukr na posypání strouhané mandle červená zavařenina Postup: 1.   Máslo a cukr ušleháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a po částech přidáváme oříšky, mouku, kůru a šťávu a nakonec i skořici. …
2 komentářů
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Josef Pokorný
Hodnocení: 5 / 5
14.05.2018
Celkově výhody výrazně převažují nad vadami, po popsaných úpravách mám z výrobku opravdu radost a mohu jej doporučit.
Hodnocení: 5 / 5
10.05.2018
Eva
Hodnocení: 5 / 5
17.04.2018
Zobrazit více hodnocení