Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Perníková srdce z pouti
Perníková srdce z pouti (zaslala: paní Straková A.)
 
Suroviny:
  • 1 kg žitné nebo pšeničné mouky
  • 500 g cukru
  • 1 kg medu
  • 4 celá vejce

    Druhý den:
  • 2 tlučené hřebíčky
  • na špičku nože mleté skořice
  • citronová kůra
  • tlučený anýz a badyán
  • 8 g kypřícího prášku
  • a další žitná nebo pšeničná mouka – asi 1 kg, podle potřeby i více
Postup:

  Včelí med povaříme a do prochladlého přidáme první část mouky,vejce a moučkový cukr. Dobře vypracujeme a necháme přes noc odležet  ve studenu. Druhý den přidáme koření, kypřící prášek a tolik mouky, aby těsto bylo dost husté a drželo tvar. Opět dobře vypracujeme a potom na pomoučeném vále vyválíme a vykrajujeme tvary podle předem nakreslených papírových střihů. Urovnáme je na povoskovaný nebo vymazaný plech a mírnější troubě upečeme. Pokud neplánujeme bílkovou nebo čokoládovou polevu,potřeme je rozšlehanými vejci.

Bílková poleva:
3 bílky, 420 g jemného moučkového cukru a trochu citronové šťávy umícháme do husta. Na polévání perníkových tvarů může být řidší, na zdobení poněkud hustší, aby se ozdoby neroztékaly.

Čokoládová poleva:
Polevu můžeme koupit jako polotovar nebo si jí vyrobíme z čokolády na vaření, 150 g práškového cukru a 3/16 vody – povaříme na silnou nitku, která se netrhá, v misce nahřejeme a rozmícháme 90 g čokolády, 5 g másla a 1 lžíci vody, pak přikapáváme za stálého míchání vařený horký cukr. Jakmile poleva začne na krajích tuhnout, naléváme ji na pečivo a uhlazujeme nožem namočeným v horké vodě.
 
 

       
 
Diskuse
Zatím žádné příspěvky
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení:  / 5
10.08.2018
nákup OK, koupila jsem fáčovinu, kterou jsem marně sháněla 2 roky.
Hodnocení: 5 / 5
09.07.2018
Hodnocení: 5 / 5
25.06.2018
rychlost, sortiment
Zobrazit více hodnocení