Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Kuře plněné zelím
Kuře plněné zelím (zaslal: pan Bzonek Fr.)
 
Suroviny:
  • 1 kuře (cca 1 kg = lépe se propeče)
  • 1 sklenice kysaného zelí
  • sůl
  • pikantní koření (Zlaté kuře apod.)
Postup:
1.
  Kuře omyjeme, osolíme a okořeníme pikantní kořenící směsí (tak jak komu chutná) svrchu i zevnitř. Kysané zelí přisladíme (použijeme sterilované zelí ve sladkokyselém nálevu, není nutno sladit), vymačkáme a celý obsah sklenice napěchujeme do kuřete. Kuře zašijeme.
Vodu ze zelí vlijeme do pekáče,můžeme přidat pro lepší chuť máslo, vložíme kuře, nejprve prsíčky dolů a pečeme cca 45 min při 200 st. C. Když jsou zádíčka kuřete opečena otočíme prsíčky nahoru a dopékáme dozlatova. Když je kuře hotové, zelí vyjmeme a promícháme s výpekem.
Jako přílohu použijeme bramborové knedlíky. Kuře naporcujeme, zelí klademe na talíř přímo na knedlíky. Potom už si jen pochutnáváme.
 
 

       
 
Diskuse
Nový příspěvek

Nové recepty na email
Novinky na email