Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Kaldoun drůbková polévku s knedlíčky
Kaldoun drůbkovou polévku s knedlíčky (zaslala: paní Suchá)
 
Suroviny:
  • 1 litr vody
  • drůbky z husy, z kachny, nebo krůty a kuřete/srdce,žaludek, krk. event. konce křídel/
  • asi 100 g kořenové zeleniny/mrkev,celer,petržel/
  • 1 menší cibule
  • 2 celé pepře
  • muškátový oříšek nebo květ
  • sůl
  • celkem 60g másla nebo vypečeného sádla z husy nebo kachny
  • 30g hl.mouky.
Postup:
1.
 
Očištěné drůbky dáme do studené vody, přidáme cibuli,a pepř.Vaříme do poloměkka pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku. Vaříme do změknutí zeleniny scedíme.Vývar zahustíme jíškou maso nakrájíme na nudličky vložíme do polévky a nakonec přidáme játrové knedlíčky .
K utřeným, nebo umletým játrům-drůbežím přidáme strouhanku, česnek sůl, muškátový oříšek nebo květ trochu majoránky, 2 žloutky a ze dvou bílků sníh. Směs utřeme a lžičkou vykrqjujeme malé kousky, které rukou tvarujeme do kuliček.
Tento recept se traduje u nás v rodine od nepaměti.
Správný recept na kaldoun drůbkovou polévku s knedlíčky. Tato polévka patří do staročeského receptáře.
 
 
         
 
Diskuse
Nový příspěvek

Nové recepty na email
Novinky na email