Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Posvícenecké - články v této kategorii:

Perníková srdce z pouti

Perníková srdce z pouti (zaslala: paní Straková A.)   Suroviny: 1 kg žitné nebo pšeničné mouky 500 g cukru 1 kg medu 4 celá vejce Druhý den: 2 tlučené hřebíčky na špičku nože mleté skořice citronová kůra tlučený anýz a badyán 8 g kypřícího prášku a další žitná nebo pšeničná mouka – asi 1 kg, podle potřeby i více Postup:   Včelí med povaříme a do prochladlého přidáme první…
0 komentářů

Posvícenecké koláčky kulaté

Posvícenecké koláčky kulaté (zaslala: paní Straková A.)   Suroviny: 1 kg polohrubé mouky sůl citrónová kůra vanilka 40 g droždí (trochu mouky a cukru na kvásek) 1/2 l mléka 180 g másla 140 g cukru 3 žloutky asi 30 g másla na plech 1 žloutek na potření vanilkový cukr na posypání Postup:   Do prosáté mouky přidáme cukr, špetku soli, tlučenou vanilku nebo…
0 komentářů

Kombinované bramborové knedlíky

Kombinované bramborové knedlíky (zaslala: paní Straková A.)   Suroviny: 500 g vařených brambor 2 kg syrových brambor trochu mléka 1 vejce sůl 140 g hrubé mouky (80 g sádla a 40 g cibule) Postup: 1.   Brambory uvaříme, oloupeme a horké prolisujeme nebo studené nastrouháme a dáme do mísy. Oloupané syrové brambory ve studené vodě nastrouháme, dáme na cedník, polijeme trochou horkého mléka a přikryté necháme vykapat. Potom přidáme k vařeným…
0 komentářů

Kuře plněné zelím

Kuře plněné zelím (zaslal: pan Bzonek Fr.)   Suroviny: 1 kuře (cca 1 kg = lépe se propeče) 1 sklenice kysaného zelí sůl pikantní koření (Zlaté kuře apod.) Postup: 1.   Kuře omyjeme, osolíme a okořeníme pikantní kořenící směsí (tak jak komu chutná) svrchu i zevnitř. Kysané zelí přisladíme (použijeme sterilované zelí ve sladkokyselém nálevu, není nutno sladit), vymačkáme a celý obsah sklenice napěchujeme do kuřete. Kuře zašijeme. Vodu ze zelí vlijeme do pekáče…
0 komentářů

Polévka kaldoun - drůbková

Polévka kaldoun - drůbková (zaslala: paní Straková)   Suroviny: Husí nebo jiné drůbeží drůbky sůl celer petržel mrkev 1 cibule celý pepř 30 g másla 2 lžíce hladké mouky zázvor 1/8 l sladké smetany 1 žloutek, petrželka 1 menší květák na nudle – 1 vejce, mouka Postup: 1.   Očištěné drůbky vložíme do osolené vařící vody a vaříme je s…
0 komentářů

Husa nebo vepřová pečeně

Husa nebo vepřová pečeně (zaslala: paní Straková)   Suroviny: 1 husa nebo 1,5 kg vepřového masa sůl zázvor a několik stroužků česneku Postup: 1.   Do prsíček a stehen očištěné husy špičatým úzkým nožem zasuneme česnek utřený se solí, na povrchu osolíme, posypeme mletým zázvorem a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou. Stejným způsobem připravíme vepřovou kýtu, plec nebo bůček. Při pečení maso podléváme a často šťávou poléváme, aby byla kůrčička křupavá.     …
0 komentářů

Kaldoun drůbková polévku s knedlíčky

Kaldoun drůbkovou polévku s knedlíčky (zaslala: paní Suchá)   Suroviny: 1 litr vody drůbky z husy, z kachny, nebo krůty a kuřete/srdce,žaludek, krk. event. konce křídel/ asi 100 g kořenové zeleniny/mrkev,celer,petržel/ 1 menší cibule 2 celé pepře muškátový oříšek nebo květ sůl celkem 60g másla nebo vypečeného sádla z husy nebo kachny 30g hl.mouky. Postup: 1.   Očištěné drůbky dáme do…
1 komentářů

Koblihy ze šlehaného těsta

Koblihy ze šlehaného těsta  (recept zaslala paní Břízová J.)   Suroviny: 1/4 l mléka 30 g droždí 50 g cukru 500 g hladké nebo polohrubé mouky 4 žloutky sůl vanilka citrónová kůra 1 lžička rumu nebo punče 80 g másla 150 - 200 g zavařeniny na smažení 1 a 1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku Postup: 1.   Z osminy litru mléka, droždí, jedné lžíce cukru…
0 komentářů
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení:  / 5
10.08.2018
nákup OK, koupila jsem fáčovinu, kterou jsem marně sháněla 2 roky.
Hodnocení: 5 / 5
09.07.2018
Hodnocení: 5 / 5
25.06.2018
rychlost, sortiment
Zobrazit více hodnocení