Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Masopustní kuchyně

Masopust a masopustní pokrmy byly poznamenány nadcházející postní dobou. Lidé si chtěli vynahradit dlouhý postní čas, který je čekal a tak se dá říct, že masopust byl vlastně synonymem obžerství. Byl to čas zabijaček, mastných, ale i sladkých jídel, všeobecného karnevalového veselí a také alkoholu.

Masopustní placičky - tlapičky
Masopustní placičky - tlapičky
 
Suroviny:
  • 2 vejce
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 2 lžíce Hery
  • 200g polohrubé mouky
  • mouka na vyválení
  • ztužený tuk na smažení
  • moučkový a vanilkový cukr na posypání
Postup:
1.
  Celé vejce rozšleháme s cukrem a Herou, pak přidáme po částech prosátou mouku a vypracujeme vláčné těsto.

Těsto přikryjeme nahřátou utěrkou a necháme asi 15 minut odležet.
 
2.
 
Po odležení pomocí lžíce odkrajujíme z těsta stejně velké kousky a vyvalíme z nich tenké, téměř průhledné placičky.

Poklademe je na utěrku a přikryjeme folií, aby neoschly.
 
 
3.
  Medvědí tlapičky uděláme z placiček tak, že před smažením placičky ozdobíme rozpůlenými a oloupanými mandlemi, které pak připomínají drápy.  
4.
  Placičky postupně smažíme po obou stranách. Každou usmaženou placičku zbavíme přebytečného tuku tak, že je položíme na papírový ubrousek a teprve poté je pocukrujeme.  

       
 
Diskuse
Zatím žádné příspěvky
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Honza
Hodnocení: 5 / 5
15.02.2018
Vše v pořádku, mohu doporučit.
gudrun
Hodnocení: 5 / 5
09.02.2018
moc pěkné věci
Hodnocení: 3 / 5
06.02.2018
Zobrazit více hodnocení