Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

Masopustní kuchyně

Masopust a masopustní pokrmy byly poznamenány nadcházející postní dobou. Lidé si chtěli vynahradit dlouhý postní čas, který je čekal a tak se dá říct, že masopust byl vlastně synonymem obžerství. Byl to čas zabijaček, mastných, ale i sladkých jídel, všeobecného karnevalového veselí a také alkoholu.

Masopustní - články v této kategorii:
Strana 1

Bramborové šišky

Bramborové šišky
Bramborové šišky   Suroviny: 3/4 kg uvařených brambor 10g soli 2 vejce 2 lžíce octa 100g krupice podle potřeby asi 150 - 200 g hrubé mouky Na obalení: 120 g strouhanky, 150 g ztuženého tuku nebo sádla   Postup: 1.   Na vál rozstrouháme studené uvařené brambory, zasypeme je solí, krupicí, moukou a zpracujeme s vejci a octem v pevné těsto.   2.   Vyválíme delší válečky,…
0 komentářů

Masopustní knedlík

Masopustní knedlík
Masopustní knedlík   Suroviny: 4 žemle 10 lžic studeného mléka 100g slaniny 3 vejce lžička soli 100g uzeného masa 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky nebo krupice Postup: 1.   Dvě a půl žemličky rozkrájíme na koláčky a polejeme 10 lžicemi studeného mléka. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme spolu na kostičky nakrájenou 1,5 žemličkou.   2.   K…
0 komentářů

Masopustní placičky - tlapičky

Masopustní placičky - tlapičky
Masopustní placičky - tlapičky   Suroviny: 2 vejce 1 lžička moučkového cukru 2 lžíce Hery 200g polohrubé mouky mouka na vyválení ztužený tuk na smažení moučkový a vanilkový cukr na posypání Postup: 1.   Celé vejce rozšleháme s cukrem a Herou, pak přidáme po částech prosátou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Těsto přikryjeme nahřátou utěrkou a necháme asi 15 minut odležet.   …
0 komentářů

Koblihy ze šlehaného těsta

Koblihy ze šlehaného těsta
Koblihy ze šlehaného těsta  (recept zaslala paní Břízová J.)   Suroviny: 1/4 l mléka 30 g droždí 50 g cukru 500 g hladké nebo polohrubé mouky 4 žloutky sůl vanilka citrónová kůra 1 lžička rumu nebo punče 80 g másla 150 - 200 g zavařeniny na smažení 1 a 1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku Postup: 1.   Z osminy litru mléka, droždí, jedné lžíce cukru…
0 komentářů
Strana 1
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení:  / 5
10.08.2018
nákup OK, koupila jsem fáčovinu, kterou jsem marně sháněla 2 roky.
Hodnocení: 5 / 5
09.07.2018
Hodnocení: 5 / 5
25.06.2018
rychlost, sortiment
Zobrazit více hodnocení