Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

 

 
Sváteční vánočka
Sváteční vánočka
 
Suroviny:
  • 60 dkg hladké mouky 00
  • 2 žloutky
  • 1 celé vejce
  • 20 dkg moučkového cukru
  • vanilkový cukr
  • 20 dkg másla
  • 12 dkg droždí
  • mléko na zadělání
  • sůl
  • trochu rozstrouhaného muškátového oříšku
  • ostrouhaná citrónová a pomerančová kůra
  • 15 dkg mandlí
  • 10 dkg hrozinek
  • 1dcl rumu
  • 1 vejce na potření vánočky
   
Postup:

  1 celé vejce se 2 žloutky třeme s cukrem a tukem. Přidáme mouku, vanilkový cukr, kvásek, citrónovou a pomerančovou kůru a zaděláme vlahým mlékem. Těsto na vále dobře propracujeme a necháme přes noc vykynout. Teprve do vykynutého těsta vpracujeme rumem nasáklé hrozinky a 15 dkg vyloupaných na nudličky pokrájených mandlí. Upleteme vánočku první vrstvu ze 4, druhou ze 3 a poslední ze 2 těstových válečků. Na plech dáme folii z alobalu, potřeme ji tukem a potom teprve na něj vánočku položíme. Tu pak necháme na plechu 1/2 hodiny kynout, potom ji potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 150C asi 1 hodinu. Špejlí poznáme zda je uvnitř upečená.
Tato vánočka je těžší, plná mandlí a chutná znamenitě.

Poznámka:
Nejlépe je připravit si těsto v 21.00 hodin, ponechat přikryté v teple a v 7.00 hodin ráno plést vánočku.
Příprava je hodně náročná na čas, ale veřte - kdo rád dobře papá, jako já - stojí to za to!!!
 

       
 
Diskuse
Zatím žádné příspěvky
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Josef Pokorný
Hodnocení: 5 / 5
14.05.2018
Celkově výhody výrazně převažují nad vadami, po popsaných úpravách mám z výrobku opravdu radost a mohu jej doporučit.
Hodnocení: 5 / 5
10.05.2018
Eva
Hodnocení: 5 / 5
17.04.2018
Zobrazit více hodnocení