Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

 

 
Práce s marcipánem
Práce s marcipánem (zaslal: pan Tomáš Hradecký)
 
Postup:
1.
 

Růže z marcipánové hmoty
Z marcipánové hmoty, propracujeme s troškou moučkového cukru, vyválíme na vále, moučkovým cukrem posypaném, asi 2 mm tenkou placku. Okrouhlými vypichovači vypícháme z vyválené marcipánové placky kolečka trojí velikosti. Z vypíchnutých koleček modelujeme lístečky tím způsobem, že část okraje koleček plochým nožem stlačíme. Lístečky pak dole potřeme malounko vodou, aby při sesazováním drželi pohromadě. Nejdříve spojujeme lístečky malé, pak větší a na konec největší. Tenké okraje růžových lístečku pak zahneme. Hotovou růžičku necháme asi 1 hodinu zaschnouti. Chceme-li míti růžičku růžovou nebo červenou, obarvíme hmotu před zpracováním žádoucí barvou.
 
Karafiáty z marcipánové hmoty
Z marcipánové hmoty, propracované s troškou moučkového cukru, vyválíme na vále, moučkovým cukrem posypaném, asi 2 mm tenkou placku. Z této placky vykrájíme proužky asi 3 cm široké a 16 cm dlouhé. Jednu podélnou stranu proužku roztřepíme stlačeným plochým nožem a několikrát nakrojíme. Takto upravený proužek svineme do podoby karafiátu.
 
Lístečky z marcipánové hmoty
Světlezeleně obarvenou marcipánovou hmotu vyválíme na vále, posypaném moučkovým cukrem, na plechu 2 cm tenkou. Z této placky pak vykrájíme nožem žádoucí lístečky ( jetelové, karafiátové, růžové a pod. ). Žilky lístečků, zejména růžových, znázorníme tupou stranou nože. Tyto pak k příslušným květům přiložíme. Stonky a kalíšky rovněž vymodelujeme z této hmoty.

Potahování dortů marcipánovou hmotou
Z marcipánové hmoty, propracované s troškou moučkového cukru, vyválíme na vále na vále, moučkovým cukrem posypaném, asi 2 mm tenkou, větší placku. Naplněný dort potřeme slabě meruňkovou zavařeninou, povrch zakryjeme plackou z marcipánové hmoty, strany přitiskneme a uhladíme. Povrch dortu pak různě zdobíme. Marcipánovou hmotu můžeme také zakrýti jen povrch dortu, po případě obalíme hmotou jenom strany dortu

  
 
 

       
 
Diskuse
Zatím žádné příspěvky
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Honza
Hodnocení: 5 / 5
15.02.2018
Vše v pořádku, mohu doporučit.
gudrun
Hodnocení: 5 / 5
09.02.2018
moc pěkné věci
Hodnocení: 3 / 5
06.02.2018
Zobrazit více hodnocení