Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

 

 
Masopustní knedlík
Masopustní knedlík
 
Suroviny:
  • 4 žemle
  • 10 lžic studeného mléka
  • 100g slaniny
  • 3 vejce
  • lžička soli
  • 100g uzeného masa
  • 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky nebo krupice
Postup:
1.
  Dvě a půl žemličky rozkrájíme na koláčky a polejeme 10 lžicemi studeného mléka. Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme spolu na kostičky nakrájenou 1,5 žemličkou.  
2.
 
K žemličkám zalitým mlékem přidáme tři žloutky a lžičku soli a mícháme asi 5minut. Pak přidáme vystydlou osmaženou žemličku se špekem.
Ze zbylých bílků uděláme sníh. Ten pak spolu s vařeným, na kostičky nakrájeným uzeným přimícháme do hmoty.
Nakonec přidáme čtyři vrchovaté lžíce hrubé mouky nebo krupice, vše promícháme a vaříme v ubrousku.
 
3.
 
Ubrousek by měl být cca. 60x60cm velký vypraný v čisté vodě bez mýdla a saponátu. Těsto na knedlík pak vložíme do takového ubrousku, chytneme všechny čtyři cípy ubrousku a svážeme je jako uzlík. Mezi uzlíkem a těstem necháme asi 2 prsty místa - těsto při vaření o něco nabyde. Kdyby ale bylo místa v ubrousku mnoho, knedlík by byl placatý.
Skrz uzlík provlékneme vařečku a položíme ji na okraje hrnce s vařící vodou Spodek ubrousku by se neměl dotýkat dna hrnce. Hrnec přikryjeme poklicí a protože díky vařečce poklice nebude přiléhat, můžeme mezery ucpat nějakou starší ale čistou utěrkou namočenou ve vodě.
 
4.
 
Vařit by se měl knedlík cca. 1 hodinu.

 
Po uvaření knedlík opatrně vyjmeme z ubrousku. Podáváme omaštěný se zelím.
 

       
 
Diskuse
Zatím žádné příspěvky
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení: 5 / 5
15.10.2018
Hodnocení: 5 / 5
05.10.2018
Rychlé doručení a spokojenost s dodaným zbožím.
Hodnocení: 5 / 5
21.09.2018
Zobrazit více hodnocení