Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

 

 
Kaldoun drůbková polévku s knedlíčky
Kaldoun drůbkovou polévku s knedlíčky (zaslala: paní Suchá)
 
Suroviny:
  • 1 litr vody
  • drůbky z husy, z kachny, nebo krůty a kuřete/srdce,žaludek, krk. event. konce křídel/
  • asi 100 g kořenové zeleniny/mrkev,celer,petržel/
  • 1 menší cibule
  • 2 celé pepře
  • muškátový oříšek nebo květ
  • sůl
  • celkem 60g másla nebo vypečeného sádla z husy nebo kachny
  • 30g hl.mouky.
Postup:
1.
 
Očištěné drůbky dáme do studené vody, přidáme cibuli,a pepř.Vaříme do poloměkka pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku. Vaříme do změknutí zeleniny scedíme.Vývar zahustíme jíškou maso nakrájíme na nudličky vložíme do polévky a nakonec přidáme játrové knedlíčky .
K utřeným, nebo umletým játrům-drůbežím přidáme strouhanku, česnek sůl, muškátový oříšek nebo květ trochu majoránky, 2 žloutky a ze dvou bílků sníh. Směs utřeme a lžičkou vykrqjujeme malé kousky, které rukou tvarujeme do kuliček.
Tento recept se traduje u nás v rodine od nepaměti.
Správný recept na kaldoun drůbkovou polévku s knedlíčky. Tato polévka patří do staročeského receptáře.
 
 
         
 
Diskuse
Autor:Jana Grosmanová
Datum:zář 10, 2011
Email:
Do kaldounu patří ještě strouhankové knedlíčky ze strouhanky (původně macesové), vejce, (případně kapky mléka nebo vody), trošky soli, muškátového květu, pepře. Zavařené v hotovém kaldounu. Kaldoun pochází ze židokuchyně,kde se dodržují jistá "košer" pravidla - nepoužívá se kombinace mléka a masa, namísto bílého pečiva mají tzv. macesy - pečené křupavé placky.
Nové recepty na email
Novinky na email
Zákaznické recenze
Hodnocení: 5 / 5
16.11.2018
Hodnocení: 5 / 5
14.11.2018
vše ok
Hodnocení: 5 / 5
09.11.2018
první nakup a super
Zobrazit více hodnocení