Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

 

 
Recepty - články v této kategorii:
Strana | 1 2 3 4 5 |

Kombinované bramborové knedlíky

Kombinované bramborové knedlíky (zaslala: paní Straková A.)   Suroviny: 500 g vařených brambor 2 kg syrových brambor trochu mléka 1 vejce sůl 140 g hrubé mouky (80 g sádla a 40 g cibule) Postup: 1.   Brambory uvaříme, oloupeme a horké prolisujeme nebo studené nastrouháme a dáme do mísy. Oloupané syrové brambory ve studené vodě nastrouháme, dáme na cedník, polijeme trochou horkého mléka a přikryté necháme vykapat. Potom přidáme k vařeným…
0 komentářů

Kuře plněné zelím

Kuře plněné zelím (zaslal: pan Bzonek Fr.)   Suroviny: 1 kuře (cca 1 kg = lépe se propeče) 1 sklenice kysaného zelí sůl pikantní koření (Zlaté kuře apod.) Postup: 1.   Kuře omyjeme, osolíme a okořeníme pikantní kořenící směsí (tak jak komu chutná) svrchu i zevnitř. Kysané zelí přisladíme (použijeme sterilované zelí ve sladkokyselém nálevu, není nutno sladit), vymačkáme a celý obsah sklenice napěchujeme do kuřete. Kuře zašijeme. Vodu ze zelí vlijeme do pekáče…
0 komentářů

Polévka kaldoun - drůbková

Polévka kaldoun - drůbková (zaslala: paní Straková)   Suroviny: Husí nebo jiné drůbeží drůbky sůl celer petržel mrkev 1 cibule celý pepř 30 g másla 2 lžíce hladké mouky zázvor 1/8 l sladké smetany 1 žloutek, petrželka 1 menší květák na nudle – 1 vejce, mouka Postup: 1.   Očištěné drůbky vložíme do osolené vařící vody a vaříme je s…
0 komentářů

Husa nebo vepřová pečeně

Husa nebo vepřová pečeně (zaslala: paní Straková)   Suroviny: 1 husa nebo 1,5 kg vepřového masa sůl zázvor a několik stroužků česneku Postup: 1.   Do prsíček a stehen očištěné husy špičatým úzkým nožem zasuneme česnek utřený se solí, na povrchu osolíme, posypeme mletým zázvorem a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou. Stejným způsobem připravíme vepřovou kýtu, plec nebo bůček. Při pečení maso podléváme a často šťávou poléváme, aby byla kůrčička křupavá.     …
0 komentářů

Kaldoun drůbková polévku s knedlíčky

Kaldoun drůbkovou polévku s knedlíčky (zaslala: paní Suchá)   Suroviny: 1 litr vody drůbky z husy, z kachny, nebo krůty a kuřete/srdce,žaludek, krk. event. konce křídel/ asi 100 g kořenové zeleniny/mrkev,celer,petržel/ 1 menší cibule 2 celé pepře muškátový oříšek nebo květ sůl celkem 60g másla nebo vypečeného sádla z husy nebo kachny 30g hl.mouky. Postup: 1.   Očištěné drůbky dáme do…
1 komentářů

Jarní bylinkový ocet

Jarní bylinkový ocet   Suroviny: 5l láhev od okurek celerová nať petrželová nať estragon tymián pažitka 2 stroužky česneku 3 bobkové listy 4-5 oloupaných malých cibulek (šalotky) 4l vinného octa Postup: 1.   Do láhve od okurek vložíme po jedné hrsti celerové natě, petrželové natě a estragonu, asi půl hrsti tymiánu a pažitky. Postupně přidáme česnek, bobkový list a cibulky a vše pak…
0 komentářů

Čaj proti jarní únavě

Čaj proti jarní únavě   Suroviny: 1 list šalvěje 1 list rozmarýnu 1 list pelyňku 2 řebříčkové natě 2 třezalkové natě kopřiva (list) 3díly Postup: 1.   Po dostatečném vylouhování ochutíme citrónem a medem.                
1 komentářů

Jidášky

Jidášky   Suroviny: 500g polohrubé mouky ¼l mléka 30g droždí 100g rostlinného tuku 70g cukru 2 žloutky špetka soli citrónová kůra (z pečlivě omytého citrónu) 1 vanilinový cukr 1 žloutek na potření těsta máslo nebo ztužený tuk na vymazání plechu (popř. pečící papír) Postup: 1.   Do menší misky rozdrobíme droždí, rozmícháme se špetkou cukru, lžící mouky a několika lžícemi…
0 komentářů

Velikonoční koláče

Velikonoční koláče   Suroviny: 400g polohrubé mouky 200g hladké mouky 2 vejce 1 vanilkový cukr cca 1l mléka (může být i smetana) 50g droždí 75g cukru 55ml oleje špetka soli a trochu muškátového oříšku (nastrouhaného) Postup: 1.   Z cukru, vlažného mléka a droždí zaděláme kvásek, po vzejití přidáme postupně všechny přísady a zaděláme na těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vykynout. Těsto…
0 komentářů

Velikonoční věnec

Velikonoční věnec (zaslala: paní Božena Tučková)   Suroviny: 250 ml mléka 30 g droždí 3 žloutky 100 g cukru 500 g polohrubé mouky 1 lžíce rozinek 110 g másla 1 vanilkový cukr 1/2 lžíce strouhané citronové kůry mouka na vál 1 vejce na potření moučkový cukr na posypání Postup: 1.   Kvásek připravíme ze 100 ml vlažného mléka, do něj rozdrobíme droždí, přidáme…
0 komentářů

Velikonoční dort

Velikonoční dort (zaslal: pan Tomáš Hradecký)   Suroviny: trojnásobné množství dortové hmoty piškotové (lehké studené) 3/4 kg čokoládového krému máslového 15dkg griliášového krému máslového (Piškoty a obloučky z pěnové hmoty, velikonoční vajíčko a zajíčci) Postup: 1.   Z dortové hmoty, uvedené v poměru, upečeme v dortových okruzích 2 velké dorty a 1 malý. Velké dorty rozpůlíme a naplníme čokoládovým krémem. Naplněné spojíme rovněž čokoládovým krémem, aby vznikl jeden…
0 komentářů

Velikonoční vajíčko

Velikonoční vajíčko (zaslal: pan Tomáš Hradecký)   Suroviny: dortová hmota písková ( těžká teplá) 15 dkg čokoládového krému máslového 20 dkg marcipánové hmoty 12 dkg čokoládové polevy máčecí Postup: 1.   Dortovou hmotu, uvedenou v poměru, rozetřeme asi 1 cm vysoko na papír, dáme na plech a ve středně teplé troubě pečeme asi 20 minut. Z upečené vychladlé placky nakrájíme několik obdélníčků 16 cm dlouhých a 9 cm širokých, potřeme je krémem, narovnáme je na sebe a zatížíme…
0 komentářů

Velikonoční beránek piškotový

Velikonoční beránek piškotový (zaslala: paní Richterová)   Suroviny: 200 g cukru moučka 2 vejce lžička citrónové šťávy cukr vanilka 300 g hrubé mouky 5 bílků 30 g másla 30 g hrubé mouky Postup: 1.   Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citrónovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou,…
0 komentářů

Velikonoční beránek kynutý

Velikonoční beránek kynutý (zaslal: pan Tomáš Hradecký)   Suroviny: hotové třené kvasnicové těsto (4 dkg mandlí, 3 dkg citronátu [cedrátu], 5 dkg rozinek, trochu tuku a strouhané housky na tvořítko a cukr na posypání) Postup: 1.   Plechové tvořítko (beránek) vymazané máslem a vysypané strouhanou houskou naplníme do 3/4 třením kvasnicovým těstem do kterého jsme přidali 4 dkg mandlí, 3 dkg citronátu, 5 dkg rozinek a necháme kynouti. Potom tvořítko uzavřeme, vložíme do středně teplé trouby a pečeme asi 25 minut.…
0 komentářů

Práce s marcipánem

Práce s marcipánem (zaslal: pan Tomáš Hradecký)   Postup: 1.   Růže z marcipánové hmoty Z marcipánové hmoty, propracujeme s troškou moučkového cukru, vyválíme na vále, moučkovým cukrem posypaném, asi 2 mm tenkou placku. Okrouhlými vypichovači vypícháme z vyválené marcipánové placky kolečka trojí velikosti. Z vypíchnutých koleček modelujeme lístečky tím způsobem, že část okraje koleček plochým nožem stlačíme. Lístečky pak dole potřeme malounko vodou, aby při sesazováním drželi pohromadě. Nejdříve spojujeme lístečky malé, pak větší a na konec největší. Tenké okraje…
0 komentářů

Falešný marcipán

Falešný marcipán (zaslal: pan Tomáš Hradecký)   Suroviny: 2 dkg sušeného mléka 2dkg umělého tuku nebo máslo 7-10 dkg moučkového cukru několik kapek hořkomandlového oleje kávová lžička škrobového sirupu Postup: 1.   V misce pěnovitě utřeme máslo nebo umělý tuk, přidáme k němu cukr, sušené mléko, škrobový sirup, hořkomandlovou příchuť, a vše dobře zamícháme. Tuto směs pak na vále, cukrem poprášeném, rukama propracujeme v tužší vláčné těstíčko. Je-li…
0 komentářů

Marcipánová hmota

Marcipánová hmota (zaslal: pan Tomáš Hradecký)   Suroviny: 5 dkg mandlí 12 dkg moučkového cukru a 3 dkg škrobového sirupu = cca 20 dkg marcipánové hmoty Postup: 1.   Mandle spaříme a oloupeme. Oloupané mandle dobře osušíme a na velmi jemném žíněném (z nouze i drátěném) sítě nastrouhaných mandlí a škrobového sirupu a vše zpracujeme v jemné tuhé těstíčko. Je-li toto ještě řídké, přidáme moučkového cukru. Nepotřebujeme-li marcipánovou hmotu ihned, zabalíme ji do papíru a v chladné místnosti uschováme…
0 komentářů

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového těsta   Suroviny: 250 g margarínu 250 g cukru krupice 250 g netučného tvarohu 250 g polohrubé mouky 3 vejce 1/2 prášku do pečiva strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu 50 g jader vlašských ořechů Postup: 1.   Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citrónovou kůru. Formu na beránka…
0 komentářů

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)   Suroviny: 150 ml vody 70g másla 150 g hladké mouky cca 500 g cukr moučky Postup: 1.   Vodu s máslem vložíme do kastůlku a přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěny. Necháme vychladnout a do studené hmoty zapracujeme cukr.     Hmotou můžeme potahovat dorty, tvořit figurky, kytičky apod.     …
0 komentářů

Velikonoční cop

Velikonoční cop   Suroviny: 700g hladké mouky nebo polohrubé 1kostka droždí (42g) 100g pískového cukru asi 3dl mléka 2 žloutky 1 lžíce sojové mouky 125g tuku mouka na vyválení Postup: 1.   Mouku prosejeme do mísy, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, trochu vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme na kašičku, mísu přikryjeme a když těsto vykyne, doplníme zbylým cukrem, žloutky, sojovou moukou…
0 komentářů

Mazanec sváteční - bochánek

Mazanec sváteční - bochánek
Mazanec sváteční - bochánek   Suroviny: 750 g mouky (1/2 hladká + 1/2 hrubá) sůl 140 g jemného cukru 180 g másla vanilka cca 1/4 l mléka 4 kostky cukru 40 g droždí 4 žloutky 50 g mandlí 50 g hrozinek3 0 g citronát tuk na potření plechu 1 celé vejce Postup: 1.   Necháme vykynout kvásek z mléka, kostkového cukru, droždí a trochy…
0 komentářů

Velikonoční beránek s ořechy

Velikonoční beránek s ořechy
Velikonoční beránek s ořechy   Suroviny: 125g tuku 150g pískového cukru 4 žloutky 100g mletých ořechů 250g polohrubé mouky půl prášku do pečiva 100ml mléka 50g rozinek 4 bílky tuk a mouka na formu Postup: 1. 2. 3. 4.   Změklý tuk utřeme s polovinou cukru, přidáme žloutky, našleháme a vmícháme ořechy. Mouku prosijeme s práškem a střídavě s…
0 komentářů

Vejce s nudlemi a sýrem

Vejce s nudlemi a sýrem   Suroviny: 6 vajec 20 dkg vařených nudlí 5 dkg másla půl cibule sůl 2 lžíce smetany 5 dkg sýra Postup: 1.   Nudle uvaříme v osolené vodě, odcedíme, trochu pomastíme a necháme znovu prohřát. Na másle zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme rozšlehaná vejce a než ztuhnou, přilijeme trochu smetany. Nudle polijeme vejci a posypeme hustě strouhaným sýrem.     …
0 komentářů

Zapečená vejce s nudlemi

Zapečená vejce s nudlemi   Suroviny: 4 vejce 10 dkg šunky půl šálku kyselé smetany půl lžičky strouhané housky 20 dkg nudlí Postup: 1.   Z uvařených vajíček, rozkrojených podél na půlky, vybereme žloutky, které utřeme s kyselou smetanou a smícháme s jemně nakrájenou šunkou a strouhankou. Vytvoříme kuličky, které dáme znova do důlku. Zbytek nádivky dáme na dno malého pekáčku, navrch naklademe půlky vajec, pokropíme máslem a zapečeme. Zvlášť…
0 komentářů

Vaječná omeleta s brambory a šunkou

Vaječná omeleta s brambory a šunkou   Suroviny: 6 vajec 3 lžíce vody sůl 5 dkg másla 10 dkg šunky 20 dkg vařených brambor zelená petržel půl cibule Postup: 1.   Vařené brambory nakrájíme na kostičky a osmažíme na cibuli a másle. Přidáme jemně posekanou šunku nebo salám, a vše zalijeme rozšlehanými, osolenými vejci. Jak omeleta tuhne, posypeme povrch jemně nasekanou petrželkou.     …
0 komentářů
Strana | 1 2 3 4 5 |
Nové recepty na email

POZOR! Ve dnech 14.5.-4.6.2019 čerpáme dovolenou. Poslední balíčky odejdou v pondělí 13.5., další pak až ve středu 5.6.. Systém bude objednávky i nadále nonstop přijímat, následně budou objednávky vyřízené po naší dovolené v pořadí, v jakém je systém přijme. Děkujeme za pochopení a trpělivost!

Novinky na email