Kolekce Desigual na Zoot.cz

Rychlý kontakt

Ceske-tradice.cz
Martin Bestajovský

Email:  obchod@ceske-tradice.cz
Facebook: České tradice

Napište nám:

Partneři
Dílnička Tvořilka Vytvarnehracky.cz

 

 
Recepty - články v této kategorii:
Strana | 1 2 3 4 5 |

Krkonošský houbovec

Krkonošský houbovec   Suroviny: 6 rohlíků 1/2 l mléka 2 vejce 1 cibule 3 stroužky česneku 4 pepře 4 nové koření 4 hřebíčky lžíce skořice cukr (dle chuti - asi 4 lžíce) vanilkový cukr špetka soli 2 lžíce krupice hrst sušených hub mandle rozinky Postup:   Nakrájíme rohlíky, promícháme s mlékem,…
0 komentářů

Kapr s ořechy

Kapr s ořechy   Suroviny: 4 porce kapra sůl 70g másla 1 cibule 1 lžíce sladké papriky pepř 5 lžic nastrouhaných jader vlašských ořechů Postup:   Očištěné porce kapra osolíme a na másle po obou stranách opečeme. Vedle kapra osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pepř a podlijeme. Zvolna dusíme. Když je maso měkké, dáme na dno nového kastrolku polovinu mletých ořechů, na ne narovnáme porce kapra,…
0 komentářů

Kapr s křenem na kari

Kapr s křenem na kari   Suroviny: 4 porce kapra kousek rostlinného másla strouhanka sůl kari koření 1 cibule rajčatový protlak nebo kečup strouhaný křen Postup:   Porce kapra bez kůže dáme do varné mísy vymazané rostlinným tukem a vysypané strouhankou. Osolíme, posypeme kari kořením, přidáme na slaboučké plátky nakrájenou cibuli a polijeme 4-6 lžícemi protlaku (kečupu). Na každou porci navrch dáváme…
0 komentářů

Kapr s cibulí a česnekem

Kapr s cibulí a česnekem   Suroviny: kapr cibule česnek sůl pepř olej Postup:   Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáče s trochou oleje, posypeme krájeným česnekem a hodně cibulí, mírně podlijeme a dáme péci.            
0 komentářů

Hubník z Krkonoš

Hubník z Krkonoš   Suroviny: 150 g strouhané housky 3 žemle 3 hrstě sušených hub 3 vejce sůl mletý pepř 100 g másle 2,5 dcl mléka 2 - 3 stroužky česneku Postup:   Vejce rozmícháme s mlékem a rozpuštěným máslem. Přidáme na kostičky nakrájené žemle, strouhanku, nabobtnalé sušené houby (přes noc namočené do studené vody) a ostatní suroviny. Směs vlijeme do vymaštěné formy, pekáčku nebo kastrolu a…
0 komentářů

Černý kuba

Černý kuba   Suroviny: 400 g krup 50 g sušených hub 50 g sádla 50 g škvarků 5 stroužků česneku vrchovatá lžíce soli lžička majoránky lžička mletého pepře lžička tlučeného kmínu 3 dcl masového vývaru olej či sádlo na vymaštění pekáče Postup:   Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik, co krup. Znovu…
0 komentářů

Štědrovečerní polévka z jižních Čech

Štědrovečerní polévka z jižních Čech   Suroviny: 100 g celeru 50 g petržele 50 g mrkve 100 g másla hrst hrachu kousek celého zázvoru 20 celých pepřů kousek cibule 5 kapřích hlav 500 g kapřích vnitřností sůl 50 g másla 50 g hladké mouky na jíšku Postup:   Zeleninu očistíme, nastrouháme, prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme den…
0 komentářů

Sváteční oukrop

Sváteční oukrop   Suroviny: 200 g hovězího nebo uzeného masa 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 60g cibule 4 lžíce oleje 4 stroužky česneku 4 krajíčky chleba nové koření mletý pepř sůl Postup:   Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme na drobno, cibuli jemně nasekáme. Omyté maso rozkrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu a cibuli, 2…
0 komentářů

Sváteční bujón

Sváteční bujón   Suroviny: 150 g listového těsta 1 žloutek 2 lžíce mléka nebo smetany 50 g tvrdého sýra (např. Gouda) 250 g mrkve 1 pórek 1 malá petržel 50 zeleného hrášku 1 l zeleninového vývaru nebo polévkovou kostku zelenou petrželku nebo pažitku na ozdobení Postup:   Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené utěrce. Placku po délce nakrájíme na 4 pruhy, překrojíme je ,…
0 komentářů

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky   Suroviny: Rybí hlava a kůže 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 20 g másla nebo rostlinného tuku 20 g hladké mouky KNEDLÍČKY: 300 g rybího masa vařeného 1 - 2 vejce 20 g rostlinného tuku 1 žemle 2 - 3 lžíce mléka strouhanka podle potřeby muškátový květ sůl Postup:   Kořenovou zeleninu…
0 komentářů

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka   Suroviny: 600 g drobných sladkovodních ryb (může být i kapr) 80 g cibule 40 g oleje 200 g brambor 2 dcl smetany mletá paprika sůl Postup:   Cibuli rozkrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, brambory oškrábeme a rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli vložíme do hrnce se zahřátým olejem a necháme zpěnit, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Potom zalijeme horkou vodou, přidáme kostičky brambor a…
0 komentářů

Kapustnica ze Záhoří

Kapustnica ze Záhoří   Suroviny: 1000 g kyselého zelí s nálevem 50 g sušených švestek 30 g sušených hub 2 jablka 50 g cibule 200 g klobásy sůl vrchovatá lžíce hladké mouky 2 dcl kyselé smetany Postup:   Zelí pokrájíme, zalijeme vodou, přidáme houby a necháme vařit. Později přimícháme oloupaná, odjadřincovaná a pokrájená jablka a švestky bez pecek. Když je všechno měkké, zahustíme polévku…
0 komentářů

Vánoční hrachová polévka z Podkrkonoší

Vánoční hrachová polévka z Podkrkonoší   Suroviny: Očištěná hlava z jednoho kapra skelet (vzniklý při vykošťování kapra na řízky) sušený hrách mražený hrách (množství - podle požadované hustoty polévky) 2 cibule sůl dle chuti máslo pražená houska nebo rohlík (nemusí být) Postup:   Sušený hrách namočíme na 12 hodin, povaříme, měkký rozmixujeme. Mezitím dáme povařit hlavu, vnitřnosti a skelet kapra s nadrobno nakrájenou…
0 komentářů

Rybí polévka s bramborem

Rybí polévka s bramborem   Suroviny: 400 g brambor 400 g rybího filé (může být i jiná ryba) sůl 1 - 2 stroužky česneku 1 zelená paprika (možno i zmrazená nebo sterilovaná) 1 lžíce rajčatového protlaku 40 g oleje špetka mleté papriky kmín šafrán Postup:   Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Zelené papriky zbavené semen nakrájíme na proužky. Plátky…
0 komentářů

Levný bramborový salát s rybou

Levný bramborový salát s rybou   Suroviny: 800 g brambor 200 g kořenové zeleniny 150 g cibule 2 sladkokyselé okurky 100g kyselé ryby např. zavináče sůl 2 lžíce majonézy mletý pepř Postup:     Ve slupce uvařené oloupané brambory rozkrájíme na plátky nebo kostičky, přidáme stejným způsobem rozkrájenou zeleninu a okurku, pokrájenou kyselou rybu, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, vložíme…
0 komentářů

Bramborový salát obyčejný

Bramborový salát obyčejný   Suroviny: 2 kg brambor 150 g cibule 200 g kyselé okurky 40 g soli 50 g octa 2 g mletého pepře 50 g oleje 100 g vody 30 g cukru Postup:     Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme je dobře prochladnout. Studené brambory překrájíme na polovinu a pak krájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, okurky překrájíme na poloviny a pak na tenké…
0 komentářů

Bramborový salát sváteční

Bramborový salát sváteční   Suroviny: 800 g brambor 100 g kořenové zeleniny 2 lžíce sterilovaného hrášku 2 sladkokyselé okurky 2 - 3 vejce 150 g měkkého salámu 100 g majonézy 40 g cibule nebo pórku 1 lžíce plnotučné hořčice 1 kapie sůl mletý pepř 1 dcl smetany na šlehání Postup: 1.   Brambory ve slupce uvaříme do měkka, necháme…
0 komentářů

Dušičky

Dušičky   Suroviny: ½ kg mouky 30g másla 40g cukru jedno celé vejce 2 žloutky citrónová kůra trocha mléka trocha tuku na smažení Postup:     Všechny ingredience vložíme do misky a zaděláme tužší těsto. To rozválíme a nakrájíme na menší obdélníčky. Poté je vložíme na rozpálený omastek a osmažíme do růžova. Po usmažení je posypeme cukrem.       …
1 komentářů

Černé duše

Černé duše
Černé duše   Suroviny: 250g hladké mouky 250g moučkového cukru 125g strouhané  nebo na malé kousky nakrájené čokolády 50g rozpuštěného másla 3 celá vejce 30g rozdrceného hřebíčku trocha citrónové kůry Postup:   Uvedené suroviny smícháme v těsto, které na vále dobře propracujeme, vyválíme na tenko a formičkami vykrajujeme kolečka, hvězdičky a další tvary. Pečeme v předem mírně předehřáté troubě.     …
0 komentářů

Dušičkový koláč

Dušičkový koláč (Převzato ze zpravodaje farnosti Poříčí nad Sázavou)   Suroviny: 5 vajec 1 hrnek pískového cukru 8 lžic oleje 8 lžic vody 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa Puding: 4 hrnky mléka 2 pud. prášky s jahodovou nebo malinovou příchutí 6 lžiček pískového cukru 1 vanilkový cukr Poleva: 2 kelímky zakysané smetany 2-3-lžíce práškového cukru …
0 komentářů

Dýně zapečená se sněhem

Dýně zapečená se sněhem (Převzato z http://www.recept.cz)   Suroviny: 1 menší dýně šťáva z 1 citrónu 4 lžíce cukru 2 bílky 1 vanilkový cukr hrst rozinek 1 lžička másla Postup:     Dýni oloupeme, rozkrojíme a vybereme semena. Nakrájíme ji na proužky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou, přidáme 2 lžíce cukru, citrónovou šťávu a dusíme do poloměkka. Děrovanou naběračkou dýni vybereme, dáme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme…
0 komentářů

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč (Převzato z http://recepty.vareni.cz)   Suroviny: 270g cukru sůl 3 vejce 4 žloutky 350g mouky 100g rozinek 50g krupice 2kg dýně 1lžice mleté skořice 1lžička kypřícího prášku 100ml sójového oleje 100g vlašských ořechů 1 žloutek (na potření) vlašské ořechy (na zdobení) Postup:   Mouku smícháme s kypřícím prášek…
0 komentářů

Dýňová buchta

Dýňová buchta (zaslala: paní Monika P.)   Suroviny: 200ml oleje 3 vejce 400g polohrubé mouky 750ml dýňového kompotu (nebo 750g čerstvé dýňové dužiny) vanilkový cukr 200g cukr krupice 1 balíček prášek do pečiva Postup:     Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme vanilkový cukr, cukr krupici, vejce, olej a nakonec i celý dýňový kompot i se šťávou popř. čerstvou dýňovou dužiny. Všechny ingredience pečlivě…
11 komentářů

Perníková srdce z pouti

Perníková srdce z pouti (zaslala: paní Straková A.)   Suroviny: 1 kg žitné nebo pšeničné mouky 500 g cukru 1 kg medu 4 celá vejce Druhý den: 2 tlučené hřebíčky na špičku nože mleté skořice citronová kůra tlučený anýz a badyán 8 g kypřícího prášku a další žitná nebo pšeničná mouka – asi 1 kg, podle potřeby i více Postup:   Včelí med povaříme a do prochladlého přidáme první…
0 komentářů

Posvícenecké koláčky kulaté

Posvícenecké koláčky kulaté (zaslala: paní Straková A.)   Suroviny: 1 kg polohrubé mouky sůl citrónová kůra vanilka 40 g droždí (trochu mouky a cukru na kvásek) 1/2 l mléka 180 g másla 140 g cukru 3 žloutky asi 30 g másla na plech 1 žloutek na potření vanilkový cukr na posypání Postup:   Do prosáté mouky přidáme cukr, špetku soli, tlučenou vanilku nebo…
0 komentářů
Strana | 1 2 3 4 5 |
Nové recepty na email

POZOR! Ve dnech 14.5.-4.6.2019 čerpáme dovolenou. Poslední balíčky odejdou v pondělí 13.5., další pak až ve středu 5.6.. Systém bude objednávky i nadále nonstop přijímat, následně budou objednávky vyřízené po naší dovolené v pořadí, v jakém je systém přijme. Děkujeme za pochopení a trpělivost!

Novinky na email